HomeGamingHoe je je PlayStation met het internet verbindt: zorg voor zo weinig...

Hoe je je PlayStation met het internet verbindt: zorg voor zo weinig mogelijk lag

Als je een die-hard gamer bent, weet je hoe belangrijk het is om een goede internetverbinding te hebben. Niemand wil lag ervaren tijdens een belangrijke raid of multiplayer match. Hier lees je hoe je je PlayStation verbindt met het internet, zowel via wifi als een kabel. Spoiler alert: met een kabel is de beste optie, bijvoorbeeld een Cat5e kabel voor games die niet hele hoge snelheden vereisen.

Verbinden via wifi

Verbinden met wifi is een fluitje van een cent. Hier zijn de stappen die je moet volgen om je PS5 draadloos te verbinden.

  1. Ga naar de instellingen van je PlayStation.
  2. Selecteer Netwerk en vervolgens Internetverbinding instellen.
  3. Kies voor wifi en selecteer je netwerk uit de lijst.
  4. Voer je wifi-wachtwoord in en je PlayStation zou verbinding moeten maken.

Wifi is handig omdat je geen kabels nodig hebt. Maar wifi kan soms net zo betrouwbaar zijn als een NPC in een stealth-missie. Afstand tot de router, muren en andere apparaten kunnen de snelheid en stabiliteit van je verbinding beïnvloeden, wat kan leiden tot lag spikes en disconnects midden in je game. En dat wil natuurlijk niemand. 

Verbinden met een kabel

Voor een echt solide verbinding, sluit je je PlayStation aan met een netwerkkabel, direct in je router. Hier is hoe je dat doet en welke kabels je het beste kunt gebruiken.

  1. Koop een netwerkkabel die de snelheid van je netwerk kan ondersteunen. Een UTP kabel kopen bij bijvoorbeeld Kabelshop.nl, kan al meer dan genoeg zijn voor een soepele verbinding. Heb je veel andere apparaten om je PS5 liggen? Dan kun je misschien beter een FTP of zelfs SFTP kabel kopen. 
  2. Plug de kabel in de LAN-poort van je router.
  3. Sluit het andere uiteinde aan op de LAN-poort van je PlayStation. Deze vind je aan de achterkant van je console. Zorg dat de kabel geen knikken of scheuren heeft. Dit kan zorgen voor een zwakke of zelfs geen verbinding.
  4. Ga naar de instellingen van je PlayStation.
  5. Selecteer Netwerk en dan Internetverbinding instellen.
  6. Kies voor LAN-kabel.

Een kabelverbinding biedt een stabiele en snelle verbinding, die je niet kunt evenaren met wifi. Je zult gelijk merken dat je minder vaak last hebt van lag. Dus wees blij, je zult nooit meer uit een match gegooid worden.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments